• Telefoon
  • 06 23577075
  • Email
  • info@veeningbestrating.nl

Waterafvoer en riolering - Veening bestrating

Regenwaterafvoer en riolering in bestrating

Het weg laten lopen van regenwater, ook wel hemelwater genoemd, zorgt mede voor een lange levensduur van uw nieuwe straatwerk. Zeker met de steeds forsere buien in ons land is dit zeker geen overbodige luxe. Maar ook hebben steeds meer huizen geen afvoerput onder de buitenkraan. Dit vaak met een waterballet op de bestrating als gevolg. Voldoende afvoerpunten zijn dan ook belangrijk om het water af te voeren. Daarom is het belangrijk om plassen op de bestrating, plein, terras of oprit te voorkomen en daarmee verzakkingen in het straatwerk.

Afvoer voor een langer behoud van het straatwerk

Wij van Veening bestrating houden rekening met voldoende afschot naar de afvoerpunten zodat het regenwater in uw tuin, oprit of bedrijfsterrein goed goed weg kan lopen. Dat vinden we erg belangrijk en het zorgt voor minder ergernissen aan plassen die op de bestrating blijven staan. Ook voorkomt het dat de bestrating op den duur gaat verzakken. We kijken naar het oppervlak, het afschot (het aflopen van de bestrating) en het type bestrating. We zorgen er voor dat het regenwater op een natuurlijke manier zijn weg kan vinden. Ook houden wij er terdege rekening mee dat de afvoer groot genoeg is om al het hemelwater af te voeren.

Bij riolering en waterafvoer is het belangrijk om stevig PVC of andere harde kunststof te gebruiken. Goed materiaal kan na verloop van tijd verstopping doen voorkomen. De riolering en waterafvoerbuizen zitten onder de grond en lopen onder je tuin, oprit en bestrating door. Wanneer er verstopping onder je straat optreed weet je bijna nooit op welke plaatst dit zich gaat voordoen. Er zal dan een groot gedeelte van het terras, plein, bedrijfsterrein, oprit of tuin opengebroken moeten worden.

Afvoergoot in bestrating
Wilt u meer informatie?