• Telefoon
  • 06 23577075
  • Email
  • info@veeningbestrating.nl

Soorten bestrating - Veening bestrating

Verschillende soorten bestrating

Als u aan de slag gaat met uw tuin en u wilt een terras aanleggen of misschien wel een oprit, dan heeft u hier bestrating voor nodig. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar. De één is meer geschikt voor een oprit en de ander is perfect voor een terras. Het is belangrijk dat de soort bestrating bij uw woning en wensen past. Doordat er zoveel keus is, is het verstandig om u eerst te verdiepen in de soorten, zodat u een weloverwogen keuze maakt uit de soorten voor uw nieuwe terras of oprit. Uiteraard kunt u altijd een stratenmaker of expert om advies vragen.

Betontegels

Als u op zoek bent naar een strakke en goedkopere tegel voor uw tuin of oprit, dan zijn betontegels een goede optie. Beton is een materiaal dat lang meegaat en het is goedkoop doordat het op een goedkope manier geproduceerd wordt. Meestal is bestrating zoals betontegels verkrijgbaar in meerdere maten en u heeft de keuze uit soorten, zoals vierkante of rechthoekige vorm. Het nadeel van tegels van beton als bestrating, is dat er bij dit materiaal na een aantal jaren verkleuring optreedt. Als u dit niet erg vindt, of misschien juist mooi, dan zijn betontegels perfect voor u.

Keramische tegels

In vergelijking tot betonnen bestrating en natuursteen zijn keramische tegels voor buiten relatief nieuw. Ze vormen echter een zeer goed alternatief voor de oudere vormen van bestrating. Sterker nog; ze hebben zelfs heel veel voordelen ten opzicht van beton en natuursteen. Keramische tegels zijn bijvoorbeeld uiterst kleurvast. Het is een gebakken product, dus de kleur vervaagt niet in de loop der jaren. De tegels zijn bovendien beter bestand tegen krassen en slijten. Keramische tegels zijn ook in allerlei vormen en kleuren verkrijgbaar.

Natuursteen tegels

Een vorm van bestrating die steeds meer in opkomst is, is natuursteen. Doordat de natuur deze steen geproduceerd heeft, is het erg geschikt om in uw tuin te gebruiken. Vaak zorgt deze vorm voor een luxe uitstraling. Doordat ze verkrijgbaar zijn in verschillende maten, passen ze altijd in uw tuin. Ook is de kwaliteit van natuursteen tegels erg hoog, ze verkleuren niet en beschadigingen ziet u vaak niet. Er zijn wel bepaalde materialen natuursteen die geschikter zijn voor een Nederlandse tuin. Daarom is het verstandig om daar advies over in te winnen.

Klinkers en stenen

Stenen en klinkers zijn uitermate geschikt voor het verharden van je oprit, het leggen van een terras of het creëren van een wandelpad door je tuin. Binnen de stenen en klinkers is er een onderscheid te maken tussen producten van beton, keramiek en natuursteen. Om te bepalen welk materiaal het beste bij jouw situatie past, is het handig de belangrijkste kenmerken van alle drie de materialen te kennen. Ook klinkers en stenen zijn verkrijgbaar in erg veel verschillende kleuren en vormen en kunnen ook gelegd worden in diverse verbanden.

Keramische tegels
Natuursteen tegels
Klinkers en stenen
Wilt u meer informatie?