• Telefoon
  • 06 23577075
  • Email
  • info@veeningbestrating.nl

Ondergrond bestrating

Ondergrond voor de bestrating

Wilt u voor langere tijd plezier hebben én kunnen genieten van uw nieuwe bestrating, besef dan dat ondergrond de basis is van mooi en gedegen straatwerk. Of het nu gaat om een plein, terras, oprit, bedrijfsterrein of parkeerplaats, de basis is erg belangrijk. Lees verder op deze pagina over het belang van het verdichten van de ondergrond, voor een langer behoud van een mooi en strakke bestrating.

Goed straatwerk verdient een goede basis

Verdichten van de ondergrond is erg belangrijk en een onmisbare basis voor een goede bestrating die jarenlang mee moet gaan. Verdichten betekent het laag voor laag aantrillen van de ondergrond, waardoor een stabiele ondergrond wordt gevormd. Dit verdichten is nodig omdat er op sommige plaatsen meer zachtere en minder dichte grond is. Bijvoorbeeld omdat er afvoerbuizen dieper onder de grond liggen of omdat er eerder op een bepaalde plaats geen bestrating gelegen heeft en deels wel.

Wanneer het verdichten niet of te weinig gebeurt, zal na enkele jaren (of zelfs maanden al) op bepaalde delen de grond gaan inzakken. Vervolg is een verzakt straatwerk waar op verschillende plekken waterplassen blijven staan. Veel bestratingsbedrijven bezuinigen hierop en kunnen daardoor een scherpe prijs neerleggen. Het resultaat lijkt op het eerste gezicht dan goed, maar al snel volgen de problemen. Erg veel tijd gaat er in het verdichten niet zitten, maar levert wel degelijk een veel langere levensduur op!

Bestrating door Veening bestrating
Wilt u meer informatie?